Corona-update! De nieuwe maatregelen...

Het zal u niet ontgaan zijn dat wij als huisartsenpraktijk met inachtneming van de geldende regels de laatste maanden weer zoveel mogelijk 'normaal' hebben getracht te werken om steeds zo goed mogelijk voor u als patiënt klaar te staan.

Helaas is ook de verdere verspreiding van het Corona-virus momenteel een onomstotelijk feit. Als huisartsen voelen wij dan ook de verantwoordelijk dit zo goed als mogelijk is tegen te gaan, terwijl we óók zoveel mogelijk onze reguliere zorg willen laten doorgaan. 

Daar komt bij dat we mede door de verspreiding van het virus momenteel helaas met een tekort aan personeel te kampen hebben. Al met al vragen we uw begrip voor het aanscherpen van de maatregelen in de praktijk en rondom het maken van afspraken.

Voor alle duidelijkheid nog even op een rijtje:

- Komt u nooit zomaar naar de praktijk maar belt u vooraf voor een afspraak. Dit geldt altijd, maar zéker als u luchtwegklachten heeft of in contact bent geweest met mensen die Corona-positief zijn getest.

- In de praktijk houden we afstand waar mogelijk, mag u met niet meer dan drie mensen tegelijk in de wachtkamer en wacht u niet in de gang maar buiten (hal) als dat nodig is omdat de wachtkamer 'vol' is. 

- We gaan proberen waar mogelijk weer meer zaken telefonisch af te handelen of via e-consulten. Dit allemaal in het licht van zo weinig mogelijk 'verplaatsingen' zoals vandaag ook in de persconferentie afgekondigd.

- Ook zien we ons genoodzaakt door verminderde beschikbaarheid van 'normale ziekenhuiszorg' en ter voorkoming van onnodige contactmomenten en 'beweging' in de praktijk kritischer te letten op wat nu echt noodzakelijk is en wat kan wachten. Om die reden kunt u helaas worden geconfronteerd met het stellen van prioriteiten waardoor uw klachten of vragen na (telefonische) beoordeling door de assistente of uw huisarts even moeten wachten. Ook wij zien dit liever anders, maar veiligheid en de doorgang van de meest urgente en belangrijke zorg gaat in deze vóór 'service'. We doen wat mogelijk is maar voelen het als onze verantwoordelijkheid als huisartsen om prioriteiten te stellen. We hopen van harte op uw begrip hiervoor.

- Tenslotte: aarzelt u vooral niet om ons telefonisch of per e-consultatie vragen te stellen als u twijfelt of de zorg voor uw probleem nu wel of niet kan wachten. Het is aan ons die inschatting dan zo goed mogelijk te maken en we zullen proberen tot een passende oplossing te komen. Het is namelijk nooit de bedoeling om belangrijke zorgvragen uit te stellen. In het algemeen zult u zelf prima aanvoelen waarmee u echt niet kunt wachten. Doet u dat dan ook niet. (zie ook "er is meer dan Corona alleen" dat eerder op deze site verscheen).