POH-GGZ

De taak van onze POH-GGZ (Praktijk Ondersteuning Huisarts - Geestelijke Gezondheids Zorg) bestaat uit het bespreken van niet direct lichamelijke problemen. Anders gezegd is zij onze 'psychosociaal medewerkster'.

Als uw huisarts het aangeeft kunt u via onze praktijkassistente bij haar een afspraak plannen. De toegangstijden zijn kort en in principe zijn de gesprekken zowel bedoeld ter vervanging van contact met psycholoog of andere GGZ-instellingen als ter overbrugging hiernaartoe bij bijvoorbeeld lange wachttijden of twijfels over de meest geschikte hulpverleningsinstantie om u naar door te verwijzen.
De POH-GGZ heeft toegang tot het Huisartsen-Informatie-Systeem, korte lijnen met uw huisarts, uiteraard geheimhoudingsplicht én werkt in onze eigen praktijk.

Bij ons worden de POH-GGZ werkzaamheden gedaan door Gerda Karsenaar. Zij heeft een eigen spreekuur (volgens afspraak) en is op donderdagochtend en vrijdag aanwezig. Per 1 juni 2020 worden haar werktijden uitgebreid met de gehele woensdag.

Sinds 1 maart 2018 is bij ons ook een POH-Jeugd-GGZ werkzaam. Zij werkt op de dinsdag. U kunt ook voor haar spreekuur onze assistentes benaderen. Doorgaans zal dit zijn op advies van / in overleg met uw eigen huisarts. Als POH-J-GGZ is bij ons werkzaam Anne Smeulders. Ook zij heeft natuurlijk toegang tot het Huisartsen-Informatie-Systeem, korte lijnen met uw huisarts, uiteraard geheimhoudingsplicht én werkt in onze eigen praktijk.