AIOS

In onze praktijk is doorgaans een AIOS werkzaam.

AIOS staat voor Arts In Opleiding tot Specialist, in dit geval natuurlijk voor de specialisatie tot Huisarts.

Bij onze huisartsenpraktijk dragen we de handhaving, continuering en verbetering van de gezondheidszorg in Nederland een warm hart toe. Graag leveren wij een bijdrage door te helpen bij het opleiden van nieuwe zorgverleners en zijn zodoende naast huisartsenpraktijk ook een opleidingspraktijk.

Een AIOS is een afgestudeerd arts die zich specialiseert in de Huisartsgeneeskunde. Hiertoe volgt de AIOS onderwijs aan de universiteit en loopt hij/zij stage in een huisartsenpraktijk.
Binnen de huisartsenpraktijk doet de AIOS gedurende een jaar zelfstandig spreekuur. De AIOS wordt bijgestaan door en valt onder de verantwoordelijkheid van zijn/haar opleider (een ervaren huisarts). Indien nodig kan de AIOS deze raadplegen. Het kan zijn dat een consult daarom iets langer duurt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Voor een consult met de AIOS kunt u, net als bij de huisarts terecht op het reguliere spreekuur, voor een telefonisch consult, een videoconsult, een huisbezoek of een e-consult.

 • Reguliere spreekuur
  Voor een vraag waarbij het nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet kunt u een afspraak voor een huisartsconsult maken.
  Het reguliere spreekuur wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u een afspraak te maken telefonisch of online via onze webagenda.
  Voor een consult reserveren we 10 minuten die in principe bedoeld zijn voor de behandeling van 1 vraag. Verwacht u meer tijd nodig te hebben, bijvoorbeeld omdat u één groot probleem of meerdere vragen heeft of omdat een langer gesprek wenselijk is, meldt u dit dan bij het telefonisch maken van de afspraak. Wij plannen dan extra tijd in.

 

 • Telefonisch consult 

  Voor een eenvoudige vraag, kort overleg en uitslagen van onderzoeken waarbij het niet nodig is dat de huisarts u persoonlijk ziet kunt u een afspraak voor een telefonisch consult maken.

  Het telefonisch consult wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u een afspraak te maken.

  Wanneer u een afspraak voor dit spreekuur maakt, wordt u op een afgesproken tijdstip door de AIOS gebeld. Zorg ervoor dat u het nummer waarop u dan te bereiken bent aan ons doorgeeft.

 

 • Videoconsult
  Voor een eenvoudige vraag, vervolg overleg en uitslagen van onderzoeken waarbij het wenselijk is om elkaar te zien maar geen fysiek onderzoek nodig is kunt u een afspraak voor een videoconsult maken. 
  Het videoconsult wordt iedere werkdag gehouden. Hiervoor dient u eerst een afspraak te maken.
  Wanneer u een afspraak voor dit consult maakt, ontvangt u op een afgesproken tijdstip een uitnodiging tot deelname in de mail. Zorg ervoor dat uw e-mailgegevens up-to-date zijn.
   
 • Huisbezoek
  Voor een vraag waarbij het nodig is dat de AIOS u persoonlijk ziet maar u niet in staat bent naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent, kunt u een afspraak voor een huisbezoek maken.
  Huisbezoeken worden iedere werkdag afgelegd. Hiervoor dient u telefonisch een afspraak te maken.
  Omdat in de huisartsenpraktijk betere mogelijkheden zijn voor onderzoek en behandeling, heeft het echter onze voorkeur wanneer u naar het spreekuur probeert te komen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan kunt u uiteraard een huisbezoek aanvragen.
  Wanneer u nog dezelfde dag een huisbezoek wilt, vragen wij u dit voor 11.00 uur aan te vragen.
   
 • E-consult
  Voor het stellen van een korte vraag of het vervolgen van een gestarte behandeling kunt u gebruik maken van ons e-consult.
  Indien u over een account beschikt kunt u via onze patiëntenomgeving of via de app op ieder gewenst moment, een e-consult starten.
  Na het indienen van een nieuw e-consult ontvangt u, binnen ten minste twee tot vijf werkdagen, een online reactie van uw zorgverlener.
  Indien u nog geen account heeft kunt u deze aanvragen via het icoon Patiëntenomgeving op de voorpagina.

 

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk of gebruik maken van de online agenda in de patiëntenomgeving.